BRATISLAVA – Hnutie Occupy - My sme 99 %, ktoré v apokalyptickom roku mohutnie v Európe i v USA, je predĺženou rukou jašteroľudí. Tvrdia to aktivisti z webu humansarefree.com. Podľa nich sa títo „reptiliáni" riadia zásadou rozdeľuj a panuj!, pomocou ktorej ovládajú ľudstvo. O tom, že k okupačnému hnutiu sa pridali známi šíritelia bludov, ktorí ho diskreditujú, píše naopak magazín Shiftmag. Všetkým preskočilo, krútia zas hlavou českí vedci.

Obrovské demonštrácie proti súčasnému systému sa šíria nielen v Amerike, ale aj v Európe. Začínajú prenikať aj na Slovensko. Na ich začiatku bolo hnutie Occupy Wall Street (Obsaďme Wall Street), podľa ktorého ovláda dnešný svet jedno percento ľudí. Súčasný finančný systém považujú za chorý a chcú, aby sa odstránila obrovská nerovnosť medzi ľuďmi. Aktivisti z humansarefree.com však varujú, že protesty sú kontraproduktívne. Umožňujú vraj vládam krajín, aby zaviedli stav núdze a oklieštili demokratické práva. „Drahí priatelia, vyzývame vás nebojovať. Masová neposlušnosť je síce odpoveďou, ale za žiadnych okolností sa nemôže zmeniť na silné boje. Toto bola vždy ich (reptiliánov) hlavná zbraň - rozdeľuj a panuj. Musíme bojovať láskou, nie nenávisťou," píše sa na stránke. Autori si neberú servítku na ústa a za príslušníkov jašteroľudí, plazej rasy, ktorá údajne tisícročia ovláda svet z podzemného mesta spod Himalájí, označili popredných politikov, ale aj príslušníkov anglickej kráľovskej rodiny.

Všetky progresívne hnutia majú svoje temné stránky, myslí si autor článku v magazíne Shiftmag, ktorý sa k celej veci rozhodol pristúpiť triezvejšie. Podľa neho celé globálne hnutie mimoriadne diskredituje úplne opačná vec. K protestom sa totiž pridali napríklad rasista a člen Ku-Klux-klanu David Duke, množstvo známych antisemitov, ale paradoxne aj bývalý moderátor televízie BBC David Icke, ktorý posledné roky chodí po svete a presviedča ľudí o tom, že svet ovládajú reptiliáni.

K apokalyptickým predpovediam na tento rok a aj k tomu, že konšpiračné myslenie sa z okrajovej záležitosti dostalo do „stredného prúdu", sa v týchto dňoch rozhodli vyjadriť aj poprední českí vedci. Usporiadali netradičnú tlačovú konferenciu, v ktorej sa snažili upokojiť „pobláznenú verejnosť" a ponúknuť vedecký pohľad na celú vec. Podľa známeho popularizátora vedy Dr. Jiřího Grygara sa viera v konšpirácie v poslednom období zmenila na masový fenomén. Podľa neho vieru ľudí v apokalypsu a sprisahanie ľudia berú príliš vážne, čo potom zneužívajú napríklad vodcovia siekt.