Mesto v severoamerickom štáte Louisiana si môže vymeniť svoju telefónnu predvoľbu, takže sa obyvatelia budú môcť vyhnúť jej spojitosti s diablom. Kresťania v Reeves boli na začiatku 60. rokov nešťastní, keď mesto dostalo predvoľbu 666 - číslo tradične označované ako biblické „číslo šelmy". Počas nasledujúcich troch mesiacov si už však budú môcť domácnosti zmeniť prvé tri číslice ich telefónneho čísla na 749.

Primátor Scott Walker pre CenturyTel v tejto súvislosti povedal, že rozhodnutie bolo „božím zásahom". Taktiež pripustil, že k tomu dopomohlo lobovanie dvoch senátorov za Louisianu v telefónnej spoločnosti a u Komisii pre verejné služby (Public Service Commission). Podotkol, že pre mesto bola predvoľba stigmou. „Nemyslím si, že sme zlí, je to len imidž. Sme dobrí kresťania," povedal starosta, ktorý si predvoľbu už zmenil. Očakáva, že tak spraví až 80 % domácností.

Odkaz na číslo 666 je prevzatý z prekladov biblickej knihy Zjavenie apoštola Jána, ktorá hovorí o udalostiach vedúcich ku koncu sveta. V nej sa píše: „Kto má rozum, nech spočíta číslo šelmy, lebo je to číslo človeka. Jeho číslo je 666". Aj keď nedávno vedci z Oxfordskej univerzity tvrdili, že objavili papyrus z 3. storočia z Oxyrhynchusu, ktorý udáva číslo šelmy ako 616, a tiež fragment rukopisu z 11. storočia uvádza číslo 665. Avšak číslo 666 fascinovalo a bolo rébusom pre kresťanov po dlhé storočia. Viedlo aj k mnohým špekuláciám o jeho význame. Veľa vedcov verí, že je to odkaz na rímskeho cisára Nera, alebo Domiciána, vládnucich v dobe napísania prorockej biblickej knihy. Obaja boli známi tým, že dávali popravovať kresťanov. Použitím židovského systému gematria, v ktorom je každému písmenu a slovu priradená číselná hodnota, tak ich mená môžeme vytvoriť práve z čísla 666. Chorobný strach z čísla 666 sa nazýva hexakosioihexekontahexafóbia.