Polícia v južnej Indii pátra po dvoch mužoch, ktorí napadli hinduistického svätého muža, odrezali mu pravú nohu a ušli s ňou. Osemdesiatročný svätý muž, Yanadi Kondaiah, tvrdí, že jeho noha mala liečiteľské schopnosti. Zo svojho zranenia sa zotavuje v nemocnici v meste Tirupati v štáte Andhra Pradeš. Miestni ľudia verili, že keď sa dotknú nohy svätého muža, zbavia sa psychických a fyzických problémov, ako i to, že Kondaiah predpovedá budúcnosť.

Polícia uviedla, že incident sa stal 550 km severne od hlavného mesta Hyderabad. Za samozvaným „božím mužom" bývajúcim v dedine neďaleko mesta Tirupati prišli pred pár dňami dvaja cudzinci, ktorí sa s ním prišli poradiť o svojom zdravotnom probléme. Neskôr sa k nemu vrátili, aby sa mu poďakovali za pomoc. Ako povedal zástupca miestneho policajného inšpektora Pendakanti Dastgiri, starý muž si rád vypil, a preto prijal od nich pozvanie na pohárik. Zobrali ho na opustené miesto na okraj dediny a po tom, čo ho opili, mu od kolena odrezali nohu.

Dastgiri povedal, že amputáciu vykonali obzvlášť brutálnym spôsobom a polícia stále hľadá nohu aj oboch krutých páchateľov. Útočníci použili ostrý lovecký nôž a muža nechali pomaly vykrvácať. Miestni ľudia, ktorí ho našli v bezvedomí, zalarmovali políciu a tá ho odviezla do nemocnice. Po prebratí z bezvedomia Kondaiah povedal, že nemá poňatia, prečo ho takýmto spôsobom zločinci napadli a nechápal, prečo mu odrezali nohu. „Vždy som bol dobrý k ostatným a pomáhal som tým, čo ku mne prišli. Prečo sa to muselo stať mne?," opýtal sa so slzami v očiach.

Podľa polície mohlo byť dôvodom útoku to, že pán Kondaiah povedal o údajne magickej sile svojej pravej nohy mnohým ľuďom. „To mohlo niektorých motivovať, aby mu odrezali nohu a profitovali z toho," uviedol policajný hovorca. Ťažko však povedať, či to bol jediný motív. „Môže ísť aj o útok z pomsty."