BENIN – V západoafrickom štáte Benin prívrženci kultu vúdú uniesli dve deti misionárov. Ako oznámila organizácia Christian Aid Mission (Misia pomoci kresťanom) z Kanady, členovia tohto okultného prírodného náboženstva na počiatku mája prepadli kresťanské sídlisko, pričom zničili kostol, misionárov dom a ďalšie budovy ľudí, ktorí iba nedávno prestúpili na kresťanskú vieru. Misionára zajali a zbili. Jeho manželka dokázala ujsť a informovať políciu. Obe deti manželov sú na neznámom mieste.

Kresťania sa obávajú, že budú teraz musieť poslúžiť ako ľudské obete prívržencov kultu vúdú. Títo boli rozhnevaní, pretože misionári získali za rok pre kresťanskú vieru viacerých príslušníkov ich kmeňa Fon. Od kresťanov žiadali, aby sa vzdali svojej viery, inak musia opustiť dedinu. Keď to odmietli, zavreli ich a zbili. Polícia misionára aj ostatných kresťanov nakoniec oslobodila. Deti však zmizli bez stopy.

Z 5,5 milióna obyvateľov Beninu je asi 65 % prívržencov prírodných náboženstiev, predovšetkým kultu vúdú. Okrem nich v krajine žije 18,5 % katolíkov a 15 % moslimov. Počet protestantov sa odhaduje na 60 000 (cca 1,1 %).