INDIA – Hinduistickí extrémisti začali v meste Orissa kampaň, pri ktorej vyzvali vládu, aby prepustila všetkých štátnych zamestnancov a príslušníkov polície, ktorí sú kresťanmi. Extrémisti sa tak pripojili k členom Višva hindu parišad (VHP) - Svetovej rady hinduistov - a spoločne sa vydali na ťaženie proti kresťanom.

VHP je náboženskou vetvou strany Bharatiya Janata, ktorá vládne v severovýchodnej Indii, kde sú hinduistickí extrémisti najsilnejší. Táto strana presadzuje nacionalistickú ideológiu jedného náboženstva. Ich nová mobilizácia vyvolala obavy a prekvapenie v kresťanskom spoločenstve. „Neakceptujeme túto diskrimináciu v oblasti spoločenskej a verejnej správy," vyhlásil kňaz Babu Joseph, hovorca Biskupskej konferencie Indie pre Fides. „Máme veľké obavy, že tento typ mentality sa ďalej rozšíri. Je to proti ústave Indie, je to porušovanie ľudských práv a prieči sa to pluralistickému duchu národa."

V ostatných rokoch sa vyskytli viaceré prípady násilia proti náboženským menšinám a kresťanským spoločenstvám v Orisse a organizovali sa násilné rekonverzie, aby sa kresťania obrátili naspäť na hinduizmus.