PAKISTAN – Neznámi ozbrojenci včera v pakistanskom meste Bahávalpur zaútočili pri katolíckom kostole na kresťanov, 15 z nich zastrelili a desiatky zranili, niektorých ťažko. Ešte predtým zastrelili jedného policajta. Šesť mužov na troch motocykloch prišlo ku kostolu a zastrelilo jedného z dvoch hliadkujúcich policajtov. Potom štyria z nich vnikli do kostola a začali strieľať na veriacich. Zvyšní dvaja zostali vonku, aby zabili tých, ktorí sa pokúsili utiecť. „Medzi mŕtvymi sú aj ženy" - povedal predstaviteľ polície. K útoku sa zatiaľ nikto neprihlásil. Ide o prvý útok tohto druhu na kresťanov v oblasti južne od mesta Multán pri indickej hranici. V tejto časti Pakistanu sú známe spory medzi moslimskými extrémistami hlásiacimi sa k šiitskej a sunnitskej vetve islamu. V uplynulých deviatich rokoch v nábožensky motivovaných násilnostiach zahynulo až 1 200 moslimov. Polícia umiestnila hliadky pri kresťanských kostoloch po teroristických útokoch v USA. Kresťania sa začali obávať nepokojov zo strany moslimov stavajúcich sa proti americkým náletom na susedný Afganistan. Za zlyhanie bezpečnostných opatrení označil tragickú udalosť pakistanský minister pre záležitosti menšín S. K. Tressler. Kresťanom žijúcim v tejto oblasti v posledných dňoch už niekoľkokrát adresovali hrozby, upozornil minister. „Úrady mali na tieto hrozby patrične reagovať. Je to dielo protištátnych živlov a fanatikov" - vyhlásil minister bez ďalšieho vysvetlenia.

Pápež Ján Pavol II. rozhodne odsúdil vraždu kresťanov v Kostole svätého Dominika v Bahávalpure. Označil  ju za „diabolský čin" a povedal, že sa modlí za obete a ich rodiny.

Kostol sv. Dominika v Bahávalpure patrí katolíkom, ale spolu s nimi ho využívajú aj protestanti. Väčšina obetí útoku boli práve protestanti, lebo v čase napadnutia bol kostol vyhradený im.