INDIA – Indická polícia začala vyšetrovať kontroverzného vodcu duchovnej sekty Gurmeet Rama Rahima Singha, ktorý má po celom svete 50 miliónov nasledovníkov. Multimilionár v roku 2000 založil vlastnú kliniku, na ktorej vykonával kastrácie. Manipuláciou primäl k orchiektómii štyri stovky mužov. Potom, čo sa vzdali semenníkov, mali sa priblížiť Bohu. Muži po pätnástich rokoch prehovorili. Singh im tvrdil, že ak sa chcú priblížiť Bohu a stretnúť sa s ním, musia sa vzdať semenníkov. On sám sa k ničomu takému ale neuchýlil a bol naopak vyšetrovaný pre rôzne sexuálne škandály súvisiace so zneužívaním svojich stúpenkýň. Advokát Navkiran Singh zastupujúci kastrovaného Hansa Raja Chauhana potom v rozhovore pre Sydney Morning Herald uviedol: „Bolo im povedané, že len tí muži, ktorí sa nechajú vykastrovať, budú schopní stretnúť sa s Bohom."

Indický ústredný úrad pre vyšetrovanie Rama Rahima Singha obvinil z ťažkého ublíženia na zdraví. V minulosti guru čelil aj obvineniu z vraždy investigatívneho novinára, ktorý mal odkrývať jeho nekalé praktiky. Ale takisto ako všetky sexuálne škandály zbavil sa obvinenia pomocou svojich právnikov a vyviazol bez postihu.

Štyridsaťsedemročný Ram Rahim vedie sociálno-politickú a duchovnú organizáciu Dera Sacha Sauda. Prednedávnom si objednal nakrútenie filmu Posol Boží, v ktorom levituje, láme v rukách kmene stromov a koná všemožné zázraky. Ram Rahim Singh vďaka svojim ovečkám nahromadil majetok v hodnote 700 miliónov českých korún.