USA - Scientológia možno príde o jednu zo svojich najslávnejších tvárí. Kontroverznú sektu totiž hodlá opustiť John Travolta. Hollywoodsky herec sa nedokáže zmieriť so smrťou svojho 16-ročného syna Jetta a to i napriek tomu, že práve scientológia mala chlapcovi pomôcť a vyliečiť ho. A navyše náuka sekty Johnovi nepomáha ani prekonať žiaľ. Travoltov autistický syn Jett zomrel 2. januára t. r. po záchvate na Bahamách. Herec od tej chvíle trpí vážnou formou nespavosti a po šiestich mesiacoch vraj denne plače.

Lenže podľa britského denníka Daily Mail to nebude s Johnovým odchodom ľahké. Proti je jednak jeho kolega Tom Cruise, ale i ďalší verejne menej známi, ale o to vplyvnejší scientológovia, ktorí navyše hodlajú hviezdu filmovej Pomády vydierať. Keď vraj z cirkvi vystúpi, zverejní sekta jeho homosexuálnu minulosť.

„Z okolia scientológov prichádzajú veľmi silné správy o tom, že John Travolta je značne sklamaný tým, ako cirkev nebola schopná pomôcť jeho synovi," uviedol pre britský denník Rick Ross, americký expert na scientológiu. „Bol by to veľmi veľký krok, pretože scientológovia si uchovávajú záznamy o svojich slávnych stúpencoch, tieto záznamy obsahujú zahanbujúce osobné informácie. A scientológia už v minulosti dokázala, že má sklon vydávať tieto informácie, aby strápnila ľudí, ktorí ju opustili," dodal Ross. (pst, Famous)