FRANCÚZSKO – Jeho meno ste asi ešte nepočuli, ale keď sa povie raeliáni, väčšina ľudí spozornie. Vorilhon sa roku 1973 stretol s mimozemšťanmi tvárou v tvár a od toho času tvrdí, že stvorili všetok život na Zemi.

Jeho osud bol dosť pestrý aj predtým, než sa v opustenom kráteri sopky uprostred Francúzska stretol s bytosťami z iného kúta vesmíru. Svetlo sveta uzrel 30. 9. 1946 vo Vichy, otec vyznával židovstvo, matka bola katolíčka. Claude však k autoritám nebeským ani pozemským nikdy nemal prehnaný rešpekt. Z internátnej školy ho rodičia kvôli disciplinárnym priestupkom radšej odhlásili. V pätnástich rokoch Claude utiekol z domova, stopom došiel do Paríža, kde sa tri roky živil hraním na ulici. Potom zaujal hľadača talentov Luciena Morissa, ktorý sa stal jeho agentom a sponzorom. Výsledkom bolo niekoľko piesní, ktoré sa hrali v oblastných rádiách. Claude chcel byť odmalička automobilovým pretekárom a väčšinu zarobených peňazí si odkladal na kúpu pretekárskeho auta. V roku 1970 však Morisse spáchal samovraždu a benzínom nasiaknutý sen sa rozplynul. Claude sa však nevzdal, založil motoristický časopis Autopop, vďaka čomu mohol autá aspoň testovať.

Najväčší životný zážitok na neho však ešte len čakal - 13. 12. 1973 sa stretol s mimozemšťanmi. Vraj ho sami kontaktovali a dohodli si s ním stretnutie. Ich lietajúci stroj sa úplne nečujne zniesol na dno krátera. Potom s ním jeho posádka niekoľko hodín po francúzsky rozprávala a vyjavila mu skutočný pôvod usporiadania na Zemi. Všetok život stvorili pomocou manipulácie s DNA vesmírni inžinieri zvaní Elohimovia. Claude sa začal nazývať Rael a o svojom stretnutí napísal publikáciu Kniha, ktorá hovorí pravdu. Tým sa však fantastické zážitky neskončili: 7. 10. 1975 ho jeden z Elohimov vzal na svoju planétu, kde sa Rael stretol s Budhom, Mojžišom, Kristom a Mohamedom. Výsledkom bola ďalšia kniha, kde tvrdí, že mimozemšťania stvorili aj všetkých pozemských bohov.

Väčšina ľudí si pri čítaní či počúvaní jeho myšlienok ťuká na čelo, napriek tomu sa sekta raeliánov ustavične zväčšuje a v súčasnosti má zhruba 100-tisíc členov v približne stovke krajín sveta. Lenže nálepky kontroverzného zoskupenia sa doposiaľ nezbavila. V roku 2002 raeliánske hnutie vypustilo do sveta správu, že podľa mimozemského návodu začali klonovať ľudské bytosti. Zvesť sa však nikdy nepotvrdila. A Rael? Ten môže byť spokojný. Z peňazí, ktoré jeho sekta získala, si konečne zaobstaral pretekárske auto a na prelome tisícročí si za volantom užíval niekoľko rokov. Samozrejme, v záujme šírenia svojej viery. Roku 2003 sa tretíkrát oženil, jeho vyvolenou sa stala šestnásťročná členka hnutia Sophie de Niverville.