JEKATERINBURG – Nepredstaviteľnou bolesťou musel trpieť deväťročný Dávid pred smrťou. Chlapec zahynul okrem iného rukou rodičov - tí totiž ako sfanatizovaní sektári verili, že je ich syn posadnutý diablom. Spolu s ostatnými členmi obskúrnej cirkvi sa ho týmto spôsobom pokúsili z dieťaťa vyhnať.

Dávidova rodina pochádzajúca z Jekaterinburgu patrí k členom šialenej sekty, ktorej členovia voči deťom často praktizujú drsné fyzické tresty. Ťažko povedať, či chlapec jednoducho len hneval, v každom prípade sektári boli presvedčení, že je posadnutý diablom a démona sa pokúsili z neho vyhnať. Podľa vyšetrovateľov Dávidova matka Zemfira Gajnulinová synčeka držala pri zemi, aby sa nemohol hýbať, kým sa z neho ostatní snažili diabla vymlátiť. Dieťaťu pri rituáli spôsobili vážne zranenia, na ktoré potom dlhé hodiny v agónii umieralo. Fanatici sa pri chlapcovom tele ďalšie dva dni modlili. Snažili sa ho tým vzkriesiť. Samozrejme, neúspešne. Sektári sa potom rozhodli mŕtveho pochovať v lese pri Jekaterinburgu. Následne Dávidova matka utiekla do Bieloruska, odkiaľ napísala zvláštny odkaz na sociálnej sieti VKontakte: „Často sme boli pre meno Ježiša Krista perzekvovaní, no nikto nás z ničoho nemôže viniť, lebo v nás nie je žiadny zločin."

Ruskí policajti majú na vec však presne opačný názor, niekoľko členov kultu vrátane chlapcovho otca preto skončilo vo väzbe. V policajnej cele sa nakoniec ocitla i Gajnulinová, Rusi so susedmi rokujú o jej vydaní. Policajtov na Dávidovu smrť upozornila jeho teta. „Členovia sekty veria, že hriech sa z dieťaťa musí vytĺcť. Keď podľa nich trestáte dieťa, nesmiete brať zreteľ na jeho utrpenie, lebo v pekle bude trpieť ešte viac," uviedol ruský expert na náboženské kulty Alexander Nevajev. „Človek, ktorý má hlavu plnú takých nezmyslov, nepochopí, že by sa deťom nemalo ubližovať," dodal.