Zistili ste, že ste v kontakte s ľuďmi spätými so Sinčchondži a chodíte na ich biblické štúdium? Na základe skúseností bývalých študentov môžeme potvrdiť, že odchod sťažujú iba naše obavy: „Čo sa stane? Majú moje osobné údaje, nebudú ma obťažovať? Kam teraz pôjdem?" Také pocity má každý človek, ktorý opúšťa nezdravé spoločenstvo. Naozaj však nemusíte mať strach.

1. Rozhodnite sa. Nikto vás do toho nemôže nútiť. Avšak zároveň prosím rozlišujte, naozaj totiž nejde o zdravé kresťanské spoločenstvo.

2. Nevarujte svojho parťáka. Ide o falošného študenta.

3. Ak nechcete len tak zmiznúť, rozlúčte sa a požiadajte, aby zmazali vaše údaje a už vás nekontaktovali.

4. Počítajte s tým, že vám začnú posielať biblické verše, ktorými sa vás budú snažiť udržať a presvedčiť vás, že médiá a blízkych proti vám zneužíva Satan. Nepočúvajte to, nie je to pravda.

5. Neľakajte sa paranoidných pocitov, zmiznú. Takisto pocitov, akoby vás niekto znásilnil. Mali ich azda všetci bývalí študenti, ale nebudú trvať večne. Boh sa stará a uzdraví ich. Bude to v poriadku.

6. Odovzdajte to Bohu. I keď vás zranili psychicky aj duchovne, nedovoľte im, aby vás odlúčili od Otca. Odovzdajte mu všetko v modlitbách, zrieknite sa všetkých falošných výkladov a dovoľte mu, aby sa k vám aj napriek tejto skúsenosti priblížil.

7. Hovorte o tom. Keď nie s niekým blízkym, tak s niekým, komu duchovne dôverujete. Nebojte sa ani vyhľadať psychológa, ideálne takého, ktorý vám pomôže s psychicko-duchovnými zraneniami.

8. Ak už ste chodili na lekcie a chcete zachrániť i ďalších študentov, nerobte to z osobného účtu. Mohli by ich pred vami varovať a tvrdiť im, že skrze vás pôsobí Satan. Lepšie je študentov opatrne informovať o tom, či vedia, v akom prostredí Bibliu študujú, a to z anonymného účtu alebo od niekoho blízkeho.