ONDO – Nigérijská polícia vyslobodila 77 ľudí, ktorí boli väznení v miestnej cirkvi v štáte Ondo na juhozápade krajiny. Niektorí tak strávili zrejme niekoľko mesiacov a nachádzali sa medzi nimi aj deti, informovala o tom stanica BBC. Podľa policajnej hovorkyne jeden duchovný mnohým ľuďom povedal, že majú v apríli očakávať druhý príchod Ježiša Krista a oni preto odišli zo školy, aby sa stali svedkami tejto udalosti.

Bezpečnostné zložky vykonali raziu v meste Ondo po tom, čo sa jedna z matiek sťažovala, že sú jej deti nezvestné a domnievala sa, že sú v kostole, opisuje britská verejnoprávna stanica. Polícia prípad vyšetruje ako hromadný únos, pastora letničnej cirkvi a jeho zástupcu zatkla. Predbežné vyšetrovanie podľa policajnej hovorkyne Funmilayo Odunlamiovej odhalilo, že asistent pastora povedal členom cirkvi, že k udalostiam súvisiacim s druhým príchodom Ježiša Krista dôjde v apríli, ale neskôr termín posunul na september. Členovia bezpečnostných zložiek zachránili 26 detí, osem tínedžerov a 43 dospelých, dodala hovorkyňa. Podľa nigérijských médií sa nachádzali v podzemnom úkryte cirkvi.

Od smrtiaceho útoku na katolícky kostol svätého Františka v meste Owo panuje medzi kresťanmi v nigérijskom štáte Ondo znepokojenie, upozornila BBC. Pri útoku na kostol zo začiatku júna zahynulo najmenej 50 ľudí. Úrady z krviprelievania podozrievajú teroristickú skupinu Islamský štát v provincii Západná Afrika (ISWAP).