Nová éra prenasledovania kresťanov. „Ak mňa prenasledovali, budú prenasledovať aj vás." Tak hovoril Ježiš svojim učeníkom a tak sa to znovu deje. Kresťania neboli takto brutálne perzekvovaní od Stalinových čias. Ich najväčšími prenasledovateľmi však už nie sú komunisti, ale islamské davy od Afriky cez Balkán až po Indonéziu.

 

Počty utečencov sa menia

V nedeľu 1. augusta počas večerných bohoslužieb teroristi odpálili bomby v autách pred piatimi katolíckymi kostolmi v Mosule a Bagdade. Počas útokov zahynulo dvanásť veriacich. Zranených bolo niekoľko desiatok žien a detí. Kresťania sa dali na útek. Rita Zekertová, ktorá je riaditeľkou charitatívneho utečeneckého centra v Damasku, hovorí, že kým pred rokom počet šíitských, sunitských, kresťanských a kurdských utečencov približne zodpovedal zastúpeniu týchto skupín v celkovej populácii, „95 percent ľudí, ktorí k nám dnes prichádzajú, tvoria irackí kresťania".

Podľa The New York Times títo utečenci „rozprávajú o kresťanských obchodníkoch, ktorých zabili islamské gangy za to, že sa odvážili predávať alkohol, o tom, ako boli kresťania nútení predať rodinné firmy, aby mohli zaplatiť výkupné za unesené deti... Vravia, že odišli z Iraku iba preto, lebo sa tam boja zostať."

„Všetky nedeľné útoky boli namierené proti katolíkom, a nie proti východným pravoslávnym cirkvám, čo by naznačovalo, že cieľom protizápadnej kampane sa stali kresťania, ktorí sú verní Rímu. Tak to uvádzajú katolícki kňazi," píše sa v The Financial Times. „Šesťstopäťdesiattisícová kresťanská komunita v Iraku rýchlo zaniká. Väčšina z troch miliónov kresťanov irackého pôvodu v súčasnosti žije v zahraničí, najmä v USA a v západnej Európe. Desaťtisíce kresťanov sa presťahovali do Sýrie a Jordánu, mnohí bývajú v podnájmoch, žijú z charitatívnej podpory, nemôžu sa zamestnať a čakajú na víza, aby mohli vycestovať z arabského sveta." Z Libanonu v posledných desaťročiach odišlo niekoľko desiatok tisíc katolíkov a v moslimskej krajine, kde kedysi predstavovali vedúcu silu, z nich zostala len čoraz úbohejšia menšina.

 

Južný Sudán, Východný Timor, Egyt...

V druhom najväčšom meste Nigérie v máji 2003 vyšla do ulíc moslimská mládež s palicami a mačetami. Zmasakrovala 600 kresťanov a ich telá nechala ležať na uliciach. Šestnásť kostolov zhorelo. Hlavný moslimský duchovný v meste vykázal všetkých kresťanov. Asi 30 000 ľudí vyhnali z domovov.V Kosove na základe falošných správ, že Srbi majú na svedomí utopenie troch moslimských chlapcov, albánske davy v marci vyrabovali a zapálili 17 kláštorov a kostolov. Spojené štáty pritom na ochranu kosovských Albáncov 78 dní bombardovali Belehrad a Srbsko.

Celý svet sa sústreďuje na Dárfúr v západnom Sudáne. Zabudlo sa na milióny kresťanov v južnom Sudáne, ktorí sa stali obeťami mučenia, zohavovania, znásilňovania, hladu, masakrov a vyhnanstva, to všetko zo strany sudánskych vojakov. Deje sa to, odkedy Chartúm vyhlásil na tomto území platnosť islamského práva.

Od roku 1974, keď Indonézia napadla Východný Timor, do roku 1999, keď Východný Timor hlasoval za nezávislosť, tam OSN dokumentovala minimálne 120 masakier, počas ktorých v tejto malej katolíckej krajine zahynuli stovky ľudí. Po vyhlásení nezávislosti povraždili indonézske vojská vyše tisíc Východotimorčanov z čírej zúrivosti nad tým, že sa chcú osamostatniť od Jakarty.

V Egypte začalo 6 miliónov tamojších koptských kresťanov otvorene protestovať proti perzekúcii zo strany moslimských fanatikov i miestnych úradov. Ak je islam náboženstvom mieru, ako nás ubezpečil aj prezident Bush, čo sa to teda deje? Prečo toľké prenasledovanie? Prečo tie nájazdy a masakry, ktoré majú prinútiť mierumilovných kresťanov, aby opustili svoje domovy v Nigérii, Sudáne, Kosove, Iraku, Egypte či Indonézii?Obdoba rekonkvisty?

Tu je odpoveď: V islamskom svete sa odohráva niečo podobné, čo sa dialo v Európe od španielskej rekonkvisty a cez tridsaťročnú vojnu. Tak ako bola kráľovná Izabela odhodlaná vyhnať Maurov a deislamizovať celé Španielsko, tak sú teraz militantní moslimovia odhodlaní vyhnať kresťanov a dechristianizovať islamský svet.

Ich cieľom nie je iba vyhnať Američanov z Iraku, Saudskej Arábie a iných arabských krajín, ale vypudiť odtiaľ aj náboženské menšiny kresťanov, ktorých pokladajú za votrelcov, zradcov a kolaborantov Západu. Islamskí teroristi sa vrhli do tzv. boja štvrtej generácie, ktorý nevedú štáty a ktorý nemôžu poraziť strely Tomahawk ani stíhačky F-16. A militantní islamisti, ktorí týmto spôsobom bojujú proti kresťanským menšinám žijúcim uprostred ich vlastných krajín, sú v spravodlivosti svojho džihádu utvrdzovaní americkou prítomnosťou v Iraku a dominanciou USA na Blízkom východe a v arabskom svete.

Západné ríše v 19. a na začiatku 20. storočia dobyli islamský svet. Potom z neho odišli buď dobrovoľne, alebo ich k tomu prinútili národnooslobodzovacie vojny. Ale kresťanské menšiny, ktoré v týchto krajinách mierumilovne žili 20 storočí a ktoré sa po odchode Západu ocitli osamotené, teraz platia za naše okupácie a za odhodlanie militantného islamu očistiť Dar al Islam od nenávidených zvyškov kresťanského Západu.