Čas je relatívna veličina. Raz sa nám môže zdať, že sa donekonečna vlečie, inokedy si zase ani neuvedomíme, ako rýchlo uplynul. Ani sme sa nenazdali a aj Rozmer vstúpil do svojho 5. ročníka. Aký bude - to, samozrejme, dnes nevieme povedať, avšak budeme sa usilovať, aby sme vám aj naďalej prinášali zaujímavé a podnetné témy, informácie a rady.

Uvažujeme o novom grafickom dizajne i o tom, že obsah Rozmeru by postupne oživili nové rubriky. Absentuje najmä listáreň, v ktorej by odborníci reagovali na vaše konkrétne dotazy. Povzbudzujeme vás preto - ak máte nejaký problém, otázku či iný podnet, neváhajte a napíšte nám. Na Slovensku nie je veľa odborných poradenských a informačných centier, ktoré vám v súvislosti s fenoménom novej religiozity poskytnú potrebné informácie a pomoc, preto aspoň týmto spôsobom chceme pomáhať nachádzať riešenia a prinášať svetlo a povzbudenie. A hoci vieme, že niekedy ani dobrá rada nepostačí na to, aby ktosi z vašich blízkych - dieťa či priateľ - prehodnotil svoj „ružový" pohľad na daný kult a uvedomil si svoju závislosť od neho, vždy je lepšie, ak sa človek o to aspoň pokúsi a už vopred nerezignuje. Veď nádej umiera posledná...

To, aký Rozmer je, vidíte pred sebou. Aký však bude, môžete ovplyvniť i vy. Ak má Rozmer celistvo informovať o dianí na slovenskej duchovnej scéne a dynamicky nastavovať zrkadlo jej pravej tváre, je potrebné, aby ste nás aj vy informovali o tom, čo sa vo vašom regióne v tejto oblasti deje. Takisto vám budeme vďační za vaše svedectvá, ktoré - hoci subjektívne, ale určite presvedčivo - vyjadrujú to, čo prežívajú možno aj iní, vám neznámi ľudia. Ak sa s nimi podelíte o skúsenosť s vaším duchovným hľadaním, s konkrétnym kultom či alternatívnym náboženským zoskupením, môže to byť pre nich, ale aj pre každého z nás poučné a obohacujúce.

Hovoriac o zámeroch, ktoré v tomto roku chceme realizovať, nemôžeme zabudnúť na jednu z našich hlavných priorít - aby sa nám časopis podarilo dostať do väčšiny farností a cirkevných zborov po celom Slovensku. O to sa budeme usilovať aj v spolupráci s Konferenciou biskupov Slovenska a Ekumenickou radou cirkví, ktoré Rozmer odporúčajú všetkým, čo chcú byť informovaní. A o tom, že neinformovanosť, obzvlášť v tejto oblasti, sa nevypláca a až príliš často je príčinou, že ľudia sú duchovne dezorientovaní a zaskočení - najmä ak sa sami ocitnú v situácii, že im sekta „kradne" dieťa - netreba dnes azda už nikoho dlho presviedčať. Preto budeme radi, ak sa aj vy k tejto iniciatíve pridáte a svojim priateľom sa o Rozmere zmienite. Možno to budú práve oni, ktorým pomôže.